skip to main |
skip to sidebar
طبق لحم بالكارى والخضروات المشكلة
نحن نشعر بالملل سريعا من روتين الاكل والوجبات المتكررة علشان كده يجب ان نضع بصمتنا فى التنوع والتجديد فى الوجبات وزى ما فى مسحب وبروست سريع فى ايضا وجبة جميلة مش حتملى منها هى وجبة اللحم بالكارى والخضروات المشكلة مع طبق كبير من السلطة وطبق ارز بالشعرية وبالهنا
الكاري مع الخضار واللحم
المقادير:
- كيلو من لحم الغنم
- اربع ملاعق صغيرة من مسحوق الكاري
- نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الاحمر الحريف (تشيلي باودر) .
- ملعقة كبيرة ممتلئة من الدقيق.
- ملعقتين كبيرتين زبدة او سمنة .
- اربع اكواب من الماء الحار .
- حبتين بطاطا كبيرتين .
- جزرة كبيرة .
- بصلة متوسطة الحجم .
- ثلاث فصوص من الثوم .
- كوب من البازيلاء .
- ملعقة ونصف كبيرة ملح .
الطريقة :
نضع الزبدة او السمن في طنجرة ( ممكن طنجرة عادية او طنجرة ضغط وانا هنا طبقتها في طنجرة ضغط ) .
ونقلب اللحم فيها حتى تتحمر قليلا .
نضيف اليها الكاري والفلفل الحار والملح ونقلب جيدا ثم نضيف الدقيق ونقلب .
ثم نضيف الماء الحار .
ونغلق الطنجرة ان كان في قدر الضغط فننتظر الى نصف مدة نضوج وان كان في قدر عادي ندع اللحمة حوالي الساعة على نار هادئة او الى ان تنضج تماما .
.
نقشر حبتين البطاطا ونقطعمها الى مكعبات صغيرة .
وكذلك نقشر الجزرة ونقطعها الى مكعبات صغيرة .
ونقطع البصلة الى صغير ونهرس فصوص الثوم .
عند مرور نصف الوقت على اللحم في قدر الضغط نفتحها بعد ان تخرج كامل بخارها ونضيف البطاطس والجزر والبصل والثوم والبازيلاء .
وان وجدنا انها بحاجة الى ماء نضيف كوب اضافي ماء حار .
(ملاحظة هذه الطبخة لايكون فيها مرق كثير وانمااقل من المعتاد في باقي اليخنات ) .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق